Paprika's uit Bio de Janeiro

maandag 6 september 2010

Helemaal geweldig vind ik het nieuwe blogje van Janina en Naais. Omdat de jongste spruit en ik geen vleesfanaten zijn, pleiten we al enkele maanden voor meer veggie in huis - de andere bewoners vinden dit niet altijd een goed idee. Maar de jongste en ik geven niet op, we voerden al een wekelijkse veggiemaandag in - waar in de vakantie jammer genoeg niet veel van in huis kwam. Bij het begin van het nieuwe schooljaar zijn we weer vol goede voornemens en al meteen weer op de goede weg. September is veggiemaand in  Bio de Janeiro, en dat past toevallig ook prima in ons groentenkraampje!



In den hof en in de groentemand vinden we begin september o.a. courgettes, paprika's en worteltjes, 3 ingrediënten voor deze

Couscous-Paprika's

Wat heb je nodig voor 5/6 personen?

6 paprika's (rood, oranje of geel vinden ze hier het lekkerst)
3 zakjes couscous
5 wortelen
1 courgette
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 eetlepel kurkuma
1 theelepeltje kaneel
1 theelepeltje currypoeder
1 kruidenbouillonblokje
olijfolie
zout en peper

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden;
Snipper de ui in kleine stukjes;
Snij de courgette in kleine blokjes;
Snij de wortelen in kleine stukjes;
Was de paprika's, snij het hoedje eraf, snij het kroontje uit het hoedje en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten;
Zet een pan met 1.5 liter water op het vuur en doe daarin de kruiden (kurkuma, curry, bouillonblokje en een snuifje zout) en breng deze kruidenbouillon aan de kook;
Ondertussen pers je de knoflookteentjes en fruit je de knoflook in een scheut olijfolie in een pan;
Doe daarna de ui bij in de pan en fruit die ook;
Ook de wortelen en de courgettes mogen er nu bij. Bak de groenten al roerend in de pan;
Breng op smaak met peper en zout;
Daarna doe je de zakjes couscous in de kokende bouillon en je laat dit sudderen. Hoe lang dat moet kan je op de couscousverpakking lezen;
Als de couscous klaar is, laat je de zakjes uitlekken en snij je ze open;
Meng de couscous met de groenten en vul de paprika's met dit mengsel;
Vet een vuurvaste schaal in met wat olijfolie en leg de paprika's in de schaal;
Giet nu de bouillon over en bij de paprika's in de schaal;
Dek de schaal af , dit doe je best met een vuurvast deksel maar als je dat niet hebt met aluminiumfolie (dat laatste is wel niet erg milieuvriendelijk );
Zet de schaal een kwartier in de voorverwarmde oven en laat het gerecht in de oven gaar worden op 180 graden;
Neem de schaal uit de oven, als er nog genoeg bouillonvocht overblijft kan je dat binden en er een sausje van maken;
Serveer de gevulde paprika met de overschot van de couscous, je kan er nog wat verse, fijngehakte tuinkruiden over strooien. Ook een slaatje en een stukje stokbrood met kruidenboter smaken hier heerlijk bij!

Aanvallen maar: bikkebikkebik, haphaphap...

1 opmerking:

  1. Amai, dat ziet er overheerlijk uit!
    Ik post het dadelijk op de blog!
    Alvast bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen